Leg & interaktion

Den musikalske legeplads er en nærværende og legende interaktion mellem en improvisationskunstner og ‘legepladsens børn’. Formålet er at fange børnenes energi og spontanitet og kvalificere den ind i sange, lege og historier, som vi skaber og opdager sammen – her og nu.

Børnene er medspillere i den musikalske skabelse

Kristian bruger sin guitar, stemme og fantasi til at skabe fængende musikalske rammer – hvor indholdet skabes på børnenes præmisser.

Det meste improviseres frem, og er derfor konstant åbent for børnenes idéer og indfald. Ord,
bevægelser og iagttagelser bliver indfanget og brugt på stedet. Nærvær og intensitet mellem kunstneren og børnene skaber et legende univers, hvor de sammen går på opdagelse i lyd, stemme og fantasi.

Rammer som børnene udtrykker sig igennem

Den musikalske leg foregår med en bevidsthed om at sætte børnenes inputs ind i sange/rammer som:

Er legende, fantasifulde og historiefortællende

Er sansende og skaber bevidsthed (omgivelserne, hinanden, lyde, musikken)

Arbejder med rim og volapyk

Arbejder med dynamik og tempo

Arbejder med følelser og udtryk

Fordrer kropslige aktiviteter (bevægelse/dans)

Legepladsens egne sange

I løbet af de 5 sessions vil der opstå nye (ramme)sange, som børnene vil ønske at gentage. En del af projektet er at gemme de bedste af dem, enten ved nedskrivning eller som løs optagelse igennem projektet. Herved får børnehaven og børnene deres helt egne sange med sig efter projektet er slut.

Kunstfonden_LOGO_small-2b
Den Musikalske Legeplads er indtil videre afviklet under Statens Kunstfonds “huskunstnerordning”. Det betyder at Kunstfonden betaler 75% af udgifterne. Støtten beror på en godkendelse af en ansøgning som kan sendes 2 gange om året.
Læs mere om huskunstnerordningen